ورود/ایجاد حساب کاربری
   منوی اصلی
· خانه
· لیست کاربران
· جستجو
· آمار مشاهدات
· آرشیو مقالات


- شرح
· راهنمای نویسندگان
· درباره ما

   همکاری با نشریه
در صورتی که مایل به همکاری با نشریه هستید، می‌توانید در لیست پستی نشریه عضو شده و در جریان امور قرار گیرید. برای اطلاعات بیشتر، اینجا کلیک کنید.

   کاربران
سردبیر
هیچ مدیر کمکی حاضر
همکاران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:2471
جدیدترین:جدیدترین:
ufumenarayu
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:5
مجموع:مجموع:5
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

   ورود کاربران




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید

یک ماه با اوپن سورس

(1169 مجموع کلمات موجود در متن)
(6106 بار مطالعه شده است)  نسخه چاپی

بک ماه با اپن‌سورس



برگزاری جشن آزادی نرم‌افزار در تهران (farsilinux.org)

۱۰ سپتامبر هر سال به روز جهانی آزادی نـرم‌افزار اختصاص دارد کـــه در ایـــن روز جـامعه نرم‌افزار آزاد با برپایی جشن و گردهمایی صدای خود را به گوش جهان می‌رساند. امســـال نـیــز همگام با سرتاسر جهان در ایـــن روز (۱۹ شهریور) در فرهنگ‌سرای فناوری اطلاعات شهرداری تهران مراسمی به همین منـــظـور بـرگزار گردید. در این مراسم که کارشناسان IT، گروه‌های کاربری لینـوکس، دانشجویان و دیگر علاقمندان شرکت کردند ابتدا دکتر خوانساری مدیر طرح ملی لینوکس فارسی با اشاره به تاریخچه و اهداف جنبش نرم‌افزار آزاد در جــهـان، به بیان ویژگی‌ها و مزایای بهره‌گیری از نرم‌افزارهای آزاد پرداختند و در ادامه لزوم حیاتی گرایش به سوی این طــیـف نرم‌افزار را در کشور یادآور شدند. در این مراسم دو توزیع زنده لینوکس بنام‌های Learnix و Parsix نیز معرفی شدند.


پنچ میلیارد ریال برای لینوکس فارسی (farsilinux.org)

ظاهراً مشکلات مالی لینوکس فارسی حل شده است و با تصویب شـورای عالی اطلاع رسانی کشور بودجه این طرح از سه میلیارد و هفتصد میلیون ریال به پنچ میلیارد ریال افزایش یافته و یازده پروژه جدید تعریف شــده بــرای این طرح با این بودجه عملاً کلید خواهند خـــورد. دکتـــر خـوانساری مدیر طرح با بیان اینکه این بودجه صرف تامین هزینه یازده پروژه و نیز هزینه‌های نظارت و مدیریت طرح ملی لینوکس خواهد شد، از پیش پرداخت آن تا آخر شهریورماه خبر داد.


نسخه جدید واژه‌نامه xFarDic را از سایت جدید این پروژه دریافت کنید (TechnoTux.org)

نسخه 0.6.6 واژه‌نامه محبوب xFarDic به صورت رسمی منتشر شــد. اضافه شدن قابلیت Always On Top، استفاده از کتابخانه wxGTK 2.6.1 و کامپــایــلر GCC 4.0.1 جـدیــدترین تغییرات این نسخه هستند. با این تغییرات حجم فایل اجرایی برنامه در حدود یک مگابایت کاهش یافته و یک اشکال کوچک نیز در اسکریپت نصب کــد منبع برطرف شده است. نسخه جدید این واژه‌نامه را به همراه راهنمای نصب و استفاده آن می‌توانید از سایت پروژه [۱] دریافت کنید.


عرضه SuSE Linux 10.0 در مهرماه (LinuxToday.com)

شــرکــت نــاول از عــرضــه نسخــه اصــلی و پـایدار SuSE Linux 10.0 در ماه اکتبر (مهرماه) خبر داده است. نسخه‌های آزمایشی این توزیع اکنون بر روی سایت رسمی گروه توســعــه ایــن توزیع، OpenSuSE قرار گرفته اسـت. در این توزیع از آخرین بسته‌های نـرم‌افــزاری استفاده شده و در مجموع ۱۵۰۰ بــرنــامــه اضافه شده است. توزیع SuSE مناسب کاربران مبتدی و حرفه‌ای است و از رابط‌های گرافیکی و دسکتاپ برای کاربرپسندی توزیع استفاده شده است.


GNU/GPL 3 تا سال 2007 (Slashdot.com)

بنیاد نرم‌افزارهای آزاد (Free Software Fondation) اعــلام کرده است که مجوز عمومی GPL 3 برای سال ۲۰۰۷ میلادی آماده خواهد شد و پیش‌نویس آن به زودی در سال ۲۰۰۶ برای آزمایش و رفع نواقص منتشر می‌شود. با توجه به حساس بودن تهیه یک مجوز عمـــومی بـــرای نرم‌افزارهای آزاد و مــوضــوعـات و مباحث حقوقی و فنی مطرح در آن، کار با دقت و حساسیت ویژه‌ای پیگیری می‌شود و برای این منظور تیم‌هایی تشکــیل شـده که با سفر به نقاط مختلف جهان و رایزنی و گفتگو با شرکت‌ها و توسعه‌دهندگان نرم‌افزارهای اپن‌سورس، گزارشاتی را برای بنـــیاد تـهیه می‌کنند. ریچارد استالمن نویسنده نسخه اولیه این مجوز و رئیس بنیاد FSF، تغییرات و اصلاحات اســاســی نســـخه جـدید را در بهتر نمودن مبنای حقوقی مجوز برای نرم‌افزارها، شــفافـیت چگونگی استفاده GPL در محیط‌های توسعه تحت شبکه، وضع قوانین محکم و مشخص برای سخت‌افزار و ایجاد شرایط ساده‌تری برای ترکیب دیگـــر مجوز‌های نرم‌افزارهای اپن‌سورس با GPL می‌داند. لازم به گفتن است که GNU/GPL بزرگترین مجوز نــرم‌افزارهای آزاد اســت کــه آخـــرین نسخه آن در سال ۱۹۹۱ منتشر گردیده است.


ناول نسخه جدیدی از ZENworks را عرضه کرد (LinuxToday.com)

ZENworks، ابزار مدیریت سیستم های لینوکس و ویندوز، یکی از محصولات منبع باز شرکت ناول است که امکان مدیریت برنامه های دسکتاپ، سرور، لپ تاپ و بسیاری دیگر از ابزار سخت افزاری را فراهم می‌کنــد. ZENworks بـــر روی SLES RHEL و 2000/2003 Windows وNetWare6 به صورت کـامل اجرا می‌شود و امکان مدیریت تمام محصولات شرکت‌هایی مانند ناول و RedHat در کنار ویندوزهای 98 SE، XP، XP Tablet ، 2000 و 2003 فراهم می‌کند.


Linux SuSE سفارشی برای شبه قاره هند (LinuxToday.com)

شرکت ناول نسخه‌ای از توزیع معروف خود،SuSE، را بـــرای شبه قاره هند تهیه کرد. از دیدگاه کارشناسان این نسخه که تماماً به زبان هندی می‌باشد اولین گام برای تصاحب بازار تشنـه، مسـتعد و گسـترده هــند از سوی شرکت ناول خواهد بود. SuSE بعد از توزیع RedHat بیشتر بازار شبه قاره را در اختــیار دارد و از اهمــیت ویژه‌ای بــرای شــرکــت‌های IT هند برخوردار است.


اوارکل و لینوکس 64بیتی (LinuxToday)

شرکت اوراکل برای جلب‌نظر مشتریان و استفاده‌کنندگان محصــولات ایــن شـــرکت، پشتیبانی از لینــوکس 64بیتی را با سیستم‌های AMD 64 و (SUSE Linux Enterprise Server (SLES در بــرنــامـه‌های خود گنجانده است. اوراکل در حاشیه کنفرانس لینوکس‌ورد قراردادهایی را با شرکت‌های فعال در زمینه محصولات اپن‌سورس و سیستم‌عامل لینوکس بسته و قول همکاری دریافت کرده است.



ماردبردهای گیگابایت برای لینوکس (GNUiran.org)

لینوکس فراتر از آن است که توسـط شـرکت‌ها و سازندگان سخت‌افزار نادیده گرفته شود. گوشی‌های موبایل، کارت‌های گرافیکی و اکنون مادربوردهای معــروف شــرکـت گیگابایت دارند به سوی سازگاری با لینوکس حرکت می‌کنند. بر اساس گزارش این شرکت این نوع مادربوردها قرار است مطابق نیازهای کاربران لینوکس طراحی و وارد بـــازار شوند که دارای سرعت و کارائی بهتری هستند. دو مدل این نوع از مادربوردها:

GA-8I915ME-GV, Intel 915GV chipset based motherboard
GA-8I915ME-GL , Intel 915GL chipset based motherboard


Quake III تحت مجوز GPL و توسعه اپن‌سورس آن(TechnoTux.org)

کــدهــای مــنـبع بــازی قدرتمند و محبـــوب QuakeIII تحت مجوز GNU/GPL در اختیارعموم قرار گرفت.مطابق قولJohn Carmack در کنفرانس QuakeCon 2005 سورس‌کـــدهای این بازی بـر روی CD عرضه می‌شود و البته این کدها از طریق اینترنت نیز قابل دریافت می‌باشند. پروژه‌ای نیز جهت توسعه این بازی بر روی سکوهای مختلف شروع شده است. [۲]


انتشار نسخه جدیدی از شبیه‌ساز اپن‌سورس TechnoTux.org) Wine)

Wine یک شبیه‌ساز اپن‌ســورس برای شبــیه‌ســازی API وینـــدوز بدون استفاده از کــدهــای مــایـکروسافت در محــیــط سیستم‌عامــلــهای‌ لینوکس، یونیکس، سولاریس و FreeBSD می‌بــاشــد.‌ بــوسیــله شبیه‌ساز Wine می‌توان بعضی از بازی‌ها و برنامه‌های منتشر شده برای سیستم عامل ویندوز مایکروسافت را نــصب و اجـرا کرد، ‌اما انتظار نداشته باشید که همه برنامه‌ها بــه خــوبی کار کند، ‌چـــون Wine هنــوز در حال توسعه (Alpha) می‌باشد و هر ماه شاهد ارائه نسخه توسعه یافته‌ای از آن هستیم.


MontaVista Linux بر روی دستگاه‌های الکترونیکی و مخابراتی (TechnoTux.org)

با ارائه نسخه جدیدی از توزیع لینوکس Embended شرکـــت MontaVista شاهد حضـــور لیــنوکس بر روی دستگاه‌های الکترونیکی، گــوشی‌های تلفن همـــراه و دستـگاه‌های مخابراتی خواهیم بود. MontaVista Linux Professional Edition ۴.۰ یک توزیع لینوکس قابل سفارش سازی برای شرکت‌ها و دستگاه‌های مختلف است.


انتشار نسخه نهایی میزکار محبوب TechnoTux.org) Gnom)

نسخه نهایی 2.12 میزکار قدرتمند و محــبــوب دنیــای اپــن‌سـورس به صورت رسمی منتشر شد. هدف توسعه‌دهند‌گان GNOME، ‌توسعه محیطی سهل الاستفاده، ‌پایدار و ‌بین‌المللی کـــردن و پشتــیبانی هـر چه بهتر این محیط می‌باشد. در نسخه جدید این رابط گرافیکی چندسکویی تغییرات و بهینه‌سازی‌های بسیاری دیده می‌شـــود کـــه می‌توانید از سـایت رسمی این پروژه [۳] مهمترین تغیییرات انجام گرفته شده را مشاهد کنید.


Slackware Linux 10.2 آماده دریافت (TechnoTux.org)

نسخه جدیدی از لینوکس Slackware منتشر شد. این دومیـن انتشار Slackware در سال ۲۰۰۵ می‌باشد. این نسخه به همراه دو میزکار Xfce 4.2.2 و KDE 3.4.2 ارائه شده اســت. هستــه مـــورد استـــفاده در ایـــن نسـخه هسته 2.4.31 و سیستم‌فایل پیش‌فرض نیز ReiserFS می‌باشد.


اریک ریموند در مایکروسافت!!! (TechnoTux.org)

فکر می‌کنم همه با این چــهره دنیای اپن‌سورس و نـرم‌افزار آزاد آشنایی داشته باشند. پدر جنبش اپن سورس، نویسنده معـروف و هوشمند مقاله " How To Bicome The Hacker" و کتاب " کلیسای جامع و بازار" و توضیح‌نویس مستندات ضد اپن‌ســورس " هالوون" مایکروسافت. حالا بشنوید که مایکروسافت یک پیشنهاد شغل بــه ریموند داده است!!! گمان من این است که مایکروسافت از شدت ترس اپن‌سورس دچار هزیان‌گویی شده است. این پیشنهاد شغل با خشونت تمام از سمت ریموند با پاسخ منفی مواجه شد.


جدایی در مامبو و پروژه جدید LinuxToday.com) Joomla)

تیم برنامه‌نویســان اصلــی پــروژه مامبو بر سر برخی اختلافات با مـدیران پروژه از گروه توسعه مامبو خارج و توسعه پروژه جدید Joomla را شروع کردند [۴]. نسخه 1.0 این برنامه بر اساس کدهای مامبـــو 4.5.2.3 توســعه یــافــته اما از باگها و آسیب‌پذیریهای امنیتی مامبو دیگـــر خــبـــری نیـسـت. Joomla تحــت مجوز GPL توسعه یافته و بزودی کدهای برنامه در دسترس همگان قرار خواهند گرفت.



میثاق محمدی‌زاده Misagh_m_z@yahoo.com

PDF Version

[1]: http://www.xfardic.org

[2]: http://www.icclus.org

[3]: http://www.gnome.org/start/2.12/notes/rnusers.html

[4]: http://www.joomla.org

تمامی مطالب و مقالات این سایت تحت مجوز GNU FDL قرار دارند. بنابراین کپی و ایجاد تغییر در آنها مطابق شرایط این مجوز آزاد می‌باشد.