ورود/ایجاد حساب کاربری
   منوی اصلی
· خانه
· لیست کاربران
· جستجو
· آمار مشاهدات
· آرشیو مقالات


- شرح
· راهنمای نویسندگان
· درباره ما

   همکاری با نشریه
در صورتی که مایل به همکاری با نشریه هستید، می‌توانید در لیست پستی نشریه عضو شده و در جریان امور قرار گیرید. برای اطلاعات بیشتر، اینجا کلیک کنید.

   کاربران
سردبیر
هیچ مدیر کمکی حاضر
همکاران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:2471
جدیدترین:جدیدترین:
ufumenarayu
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:10
مجموع:مجموع:10
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

   ورود کاربران




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید

اخبار ماه دنیای اپن‌سورس

(976 مجموع کلمات موجود در متن)
(5996 بار مطالعه شده است)  نسخه چاپی

اخبار ماه دنیای اپن‌سورس


گسترش OSS برنامه اصلی شورای عالی انفورماتیک

این گفته دبیر شورای عالی انفورماتیک است. ایــن هم گفته‌ای دیگر از آقای محمد سپهری‌راد: راهـبرد کشور این است که از نرم‌افزارهای متن‌باز به عنوان یک راه‌حل در شرایطی که از نرم‌افزارهای اختصاصی در کشـــورهای پیشـرفته محروم شده و یا با مشکلاتی مواجه شویم، استفاده کنیم.


فقط ۶ ماه برای لینوکس ملی

طــرح ملی لینوکس فارسی این روزها نـــوک پیکان هر منتقد و کارشناس حـــوزه فناوری اطلاعات و رســانه‌های گروهی است. کلـــید این طرح که از سال ۸۱ زده شده است قرار بود تا ۶ مـــاه دیـــگر تمام شده و شاهد لینوکس مـلی بر روی کامپیوترهای سازمانها و ارگانهای دولتی باشیم اما این امر تا کنون محقق نشده است و بنظر می‌رسد که راه درازی هم برای رسیدن به این هدف در پیش است .


xFarDic همچنان در مسیر پیشرفت و تکامل

نسخه دیـــگری از واژه‌نامه متن‌باز xFarDic بــر روی سایت اصلی این پروژه برای استفاده کاربران منتشر شد. مـــن بــــه عنوان یک کاربر متن‌باز خوشحالم که شاهد توسعه این واژه‌نامه با سرعتی بــالا هستم و هر روز شاهد یک نسخه جدید از این پروژه همراه قابلیتها و امکانات جدیدی برای کاربران هستم. XfarDic در نســـخه 0.6.5 خــود بسر می‌برد. امیدوارم هرچه زدوتر شاهد نسخه یک این واژه‌نامه تحت گنو/لینوکس باشیم.


نسخه جدیدی از توزیع زنده پارسیکس منتشر شد

پارسیکس یک توزیع زنده از سیستم‌عامل گنو/لینوکس است که در داخــل کشور توسعه داده می‌شود .نسخه 0.60 این توزیع نیز برای استفاده علاقمندان آماده شده است. ایـــن نسخه از جـــدیـــدترین بسته‌های نــــرم‌افزاری و نسخـه کرنل لینوکس بهره می‌گیرد و قابــلیتهای جــالب و قابل توجهی به آن اضافه شده است. نسخه جدید این توزیع را می‌توانید از سایت پروژه (www.parsix.org) دریافت کنید.


بزودی شاهد اپن‌افیس فارسی خواهیم بود

در خبرها خــــواندم که تیمی دارد بر روی فارسی‌سازی برنامه اداری محبوب و کاربردی OpenOffice.org کار می‌کند و تا چند ماه دیگر اولین خروجی پروژه در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت. ایـــن خــبــر از ایـــن جـهت اهمیت دارد که دیگر کاربران در یک محیط فارسی و بومی خواهند توانست کارهای روزانه خود را انجام دهند و ایـــن خــــود می‌تـــوانـد بهترین محـــرکــه حرکت کاربران ویندوزی بسوی نرم افزارهای متن‌باز باشد . برای دوستانمان در این تیم آرزوی موفقیت داریم و مشتاقانه منتظر می‌مانیم .


دومین همایش آموزشی لاگ‌آی‌آر برگزار شد

اعضای گـــروه کاربران لینوکس تــوانستند در دومین نشست آموزشی خــود در تــهـــران مورخ ۲۳ تیرماه ۱۳۸۴ در یک جو صمیمانه شرکت کنند. نــصــب و تنظیم وب‌سرور آپـــاچی، معـــرفی میـــزکار Gnome 2.10 و KDE و بـررسی امکانات و قابلیتهای هر یک در کنار معرفی LUG و لاگ‌آی‌آر ســرفصل‌های آموزشی بود که در این جلسه برگزار شد و در ادامه دکتر خوانساری مدیر طرح ملی لینوکس‌فارسی به سوالات حاظران پاسخ دادند . ایـــن جلـــسه از ســـاعت ۱۷ و ۱۵ دقــیقه در محل باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران شروع و تا بعد از ۲۱ بعضی از دوستان مشغول صحبت بودند.



۵ میلیون خط کد سولاریس باز شد.

شرکت سان بلاخره پــس از این هــمه فشار جـــامعه متن‌باز قسمت‌هایی از ســورس‌کــد OpenSolaris ٬ نسخه متن‌باز سیستم‌عامل معــروف سولاریس ۱۰را منتشر کرد . این کدها تحت مجوز CCDL که یک مجوز تصویب شده جامعه متن‌باز است منتشر شده‌اند.


لیکوریس در مندریوا

با توزیع دسکتاپ Lycoris آشــنا هستید . از ایـن پس این توزیع را در شرکت مندریوا خواهید دید. مسئول‌ارشد این توزیع گفته به‌منظور توسعه یک محصول جدید به ایــن شرکت پیوسته‌ایم. در ایـــن چند ماه اخیــــر ایـن چندمین شرکت متن‌باز است که توسط شرکت مندریوا خریداری می‌شود.


کناپیکس ۴ برای دوستداران این توزیع زنده آماده است

نگارش جدیدی از این توزیع محبوب در LinuxTag 2005 ارائه شد و مانند همیشه از جدیـدترین بسته‌های نرم‌افزاری مانند محیط KDE3.٬ Gnome 2.8 و OpenOffice.Org 2 استفاده می‌کند. ایـن توزیع زنده مبتنی بر توزیع معروف دبیان‌سارژ ۳.۱ توسعه می‌یابد و یکی از بهترین دیسک های زنده لینوکس برای کاربردهای رومیزی و سیستم های خانگی است .


Motorola و لینوکس

طبق گفته این شرکت تلفن همراه جدیدی از سری A گوشی‌های مبتنی بر لینوکس/جاوا این شرکت در Q4 2005 ارائـه می‌شود. ایـــن گوشــی دوربین‌دار بـوده و از بسیاری از تکنولوزی‌های مطرح برای یک گوشی تلفن همراه مانند بولوتوس برخوردار است و سازگاری عالی با اینترنت و مولتی‌مدیا دارد.


همه‌ی ناولی‌ها لینوکسی شدند

طبق گزارشی کــه توسط شرکت ناول منتشر شده ۱۰۰٪ کارکنان این شرکت بـــر روی سیستم خــــود لینوکس را نصب کرده و استفاده می‌کنند. ۸۰٪ این افراد فقط از سیستم‌عامل لینوکس استفاده می‌کـنـند و مابـقی ویندوز را هنوز از روی سیستم خود پاک نکرده‌اند. نـــاول لینوکس دسکتاپ (NLD 9) توزیع محبوب ایـــن شـرکت است و مهندسین شرکت نیز سوزه 9.3 را برای محیط‌های تــوســعه خـــود دوســـت دارند. 900,000 دلار ایــن مهاجرت کارکنان ناول ذخیزه مالی برای شرکت داشته است از بابت خرید ویندوز و آفیس مایکروسافت.

یک نسخه جدید برای دوستداران فایرفاکس

نسخه 1.0.6 این مرورگــر محبـــوب و قـــدرتمند منتشر شد. چـنـد اشکال امنیتی و اصلاحات در پایداری این مرورگر انجام گرفته است که بیش از پیش کاربران را درمقابل خطرات اینترنتی محافظت می‌کند. فایرفاکس نمونه بسیاری خوبی از یک پروژه بازمتن است که با برزورسانی های خود همیشه کاربران را راضی نگه می‌دارد و نگرانی نخواهند داشت .


سیستم‌عامل لینوکس برای گوشی‌های پالم

شرکت PalmSource اعــــلام کرد که تا تابستان سال آینده سیستم‌عامل و برنامه‌های کاربردی تحت لینوکس را بر روی گوشی‌های مبایل Palm پیاده‌ســـــازی خـواهد کرد. همچنین این شرکت می‌خواهد تغییراتی در سیاست‌های آینده خود انجام بدهد و یک مهاجرت را به سوی نرم افزارهای متن‌باز انجام دهد.


توسعه‌دهندگان جاوا با متن‌باز بهتر حال می‌کنند!

طبق گزارش Evens Data بیشتر کاربران جـــاوا از نرم‌افزارهای اپــــن‌سورس استفاده می‌کنند. ۸۰٪ کـــاربران حرفه‌ای و ۷۳٪ کاربران عادی برای کـــارهای خود از محیط‌های توسعه متن‌باز استفاده می‌کنند. حـتــی بکـــارگیری فناوری جاوا نیز بالاتر از کاربران .NET قرار دارد. کاربران جاوایی به امنیت سیستم‌عامل‌های متن‌باز و لینوکس ایمان دارند.



پارلمان اروپا به نرم افزارهای انحصاری"نه" گفت!

پارلمان اروپا در نشست ششم جــولای خـــود بــا قانون نرم‌افزارهای Patent مخــالفت کرد. بــوجود آمدن محدودیت برای سازمانها، بسته شدن درهای خلاقیت و نـــوآوری در عــرصه تولید نرم‌افزار و بوجود آمدن محدودیت برای دانش بشری با نرم‌افزارهای انحصاری، دلایـــل اعـــضـای این پارلمان اروپایی برای مخالفت با Patent عنوان شده است. بی‌شک این رای شروع بسیار خوبی برای نرم‌افزارهای بازمتن و توسعه نرم‌افزار آزاد در اروپا خواهد بود.


وحشت مایکروسافت از LAMP


بیل‌گیتس و یارانش در قلعه خـود حسابی از دست فناوری متن‌باز LAMP نگران و هراسناکند و از هر راهکاری برای مقابله استفاه می‌کنند . از دادن ســــرویس و ابــزارهای رایگان مدیریت‌سرور رایگان در ویندوز تا طرح کاهش قیمت محصولات در مراکز فروش محصولات مایکـــروسافت و طـــرح موضــوع هزینــه مالکیت (TCO).با این حال LAMP محصولات سرویس وب مایکروسافت را با خطر جدی روبرو ساخته است .


میثاق محمدی‌زاده misagh_m_z@yahoo.com

PDF Version

تمامی مطالب و مقالات این سایت تحت مجوز GNU FDL قرار دارند. بنابراین کپی و ایجاد تغییر در آنها مطابق شرایط این مجوز آزاد می‌باشد.