ورود/ایجاد حساب کاربری
   منوی اصلی
· خانه
· لیست کاربران
· جستجو
· آمار مشاهدات
· آرشیو مقالات


- شرح
· راهنمای نویسندگان
· درباره ما

   همکاری با نشریه
در صورتی که مایل به همکاری با نشریه هستید، می‌توانید در لیست پستی نشریه عضو شده و در جریان امور قرار گیرید. برای اطلاعات بیشتر، اینجا کلیک کنید.

   کاربران
سردبیر
هیچ مدیر کمکی حاضر
همکاران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:2471
جدیدترین:جدیدترین:
ufumenarayu
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:12
مجموع:مجموع:12
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

   ورود کاربران




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید

بررسی توزیع Aurox : یک توزیع اروپایی

(1261 مجموع کلمات موجود در متن)
(6012 بار مطالعه شده است)  نسخه چاپی

عذر کاربران و خوانندگانی که خارج از اروپا زندگی می‌کنند یا آنهایی که تماس چندانی با وب سایت لینوکس اروپایی ندارند،در مورد اینکه فکر می‌کنند توزیع لینوکس Aurox نیز همانند توزیعهای کوچک لینوکس دیگر که منتشر شده‌اند، هیچ توسعه و بهینه سازی در آن صورت نگرفته است، قابل بخشش است.
این نوع طرز فکر نمی‌تواند به حقیقت نزدیک باشد، در واقع، توزیع لینوکس Aurox همراه با کمپانی نرم افزاری آن یعنی Wydawnictwo در شهر ورشو لهستان (هلند) مستقر می‌باشد و توانسته است که به عنوان یک پخش کننده اصلی در بازار لینوکس اروپا نقش بزرگی را ایفا کند و به سرعت توانسته بازارهای لینوکس را در کشورهای آلمان و دیگر کشورهای اروپایی به تصاحب خود در آورد. دلیل موفقیت این سیستم عامل بسیار ساده است، انتشار مجلات Aurox به چندین زبان اروپایی شامل:زبان لهستانی، چکوسلواکی، آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی به علاوه مجموعه کامل از دیسکهای لینوکسAurox و موجود بودن آنها در اکثر دکه‌های روزنامه فروشی سراسر اروپا (در 9 کشور اروپایی) به معنی آنست که بسیاری از مردم به راحتی و بدون مراجعه به فروشگاههای نرم افزازی و جستجو در بانکهای نرم افزاری می‌توانند به یک توزیع لینوکس کامل و جمع و جور دسترسی داشته باشند.

اما صبر کردند که از ابتدا شروع کنند. شرکت نرم افزاریWydawnictwo (خانه انتشارات نرم افزاری=Software Publishing House) در سال 1995 تاسیس گردید. در نخستین روزهای آغاز به کار، شرکت، مجلاتی را در رابطه با برنامه نویسی منتشر می‌کرد، و پس از آن از سال 1997 مجله‌ای در رابطه با سیستم عامل لینوکس با نام LinuxPlus منتشر کرد، که به احتمال زیاد اولین نشریه لینوکسی در جهان به حساب می‌آمد که با CD و و جلدCD ارائه می‌شد. بعدها، بواسطه سیاست جدید Red Hat در خصوص حفاظت از نشان تجاری خود، شرکت نرم افزاری Wydawnictwo تصمیم گرفت تا فعالیت های خود را گسترش دهد و خود توزیع لینوکسی را توسعه داده و عرضه نماید. بنابراین،در ماه نوامبر سال 2002 سیستم عامل Aurox به طور رسمی منتشر شد.

اهداف توسعه دهنده گان شرکت نرم افزاری Wydawnictwo ساده بود. ابتدا انتخاب سیستم عامل لینوکس Red Hat و سپس،Fedora Core (یعنی ابتدا توزیع Aurox مبتنی بر توزیع Red Hat بوده و پس از توقف انتشار آن، توزیع Aurox را بر پایه Fedora منتشر ساختند)، دوم پرسش از کاربران عادی در خصوص آنچه که آنان بواسطه استفاده از این توزیع لینوکسی از دست می‌دهند و سپس افزودن قسمت‌ها و بخش‌های از دست رفته قبلی. با توجه به آنچه که در بالا اشاره شد،توزیع لینوکس Aurox با ویژگیهایی همچون:پشتیبانی کامل از فرمت‌های مختلف چند رسانه ای، پشتیبانی از شناسایی خودکار سخت افزار و پیکربندی خودکار، پشتیبانی از شبکه های بی سیم، یک ویژگی قدرتمند در پایداری سیستم برای کاربران کامپوترهای همراه (notebook)، سهولت و آسانی در ارتقاء و ویژگیها و بهینه سازی های بیشتر دیگری که کاربران این توزیع را قادر می‌سازد تا همواره بدون نیاز به جستجوی بخشهای گمشده (مانند برنامه چند رسانه ای xine) در اینترنت، همیشه و همه وقت از آن استفاده نمایند.

خیلی از کاربران تازه کار مخصوصا در ایران که برای بار اول به سراغ لینوکس می‌روند، فکر می‌کنند که بهترین و تنهاترین سیستم عامل "لینوکس"،Red Hat و یا Fedora است که واقعا این طرز فکر اشتباه می‌باشد. البته این نوع طرز فکر هم به بازار نرم‌افزاری ایران بر می‌گردد که به هر فروشگاه نرم افزاری پا می‌گذارید، لینوکس را با نام Red Hat 9 و در بیشتر موارد به غلط Red Hat 10 و یا Fedora 10 به شما معرفی می‌کنند که متاسفانه این مساله باز هم به فروشنده گان و عرضه کننده گان داخلی بر می‌گردد که اطلاع کافی درباره سیستم عاملهای لینوکسی ندارند و بدین صورت کاربران را سردرگم می‌کنند. حال آنکه بیش از 300 سیستم عامل لینوکسی و یونیکسی مبتنی بر توزیعهایی همچون Red Hat ،Debian ،Gentoo و... و توزیعهای یونیکسی مبتنی بر BSD را می‌توان نام برد که بیشتر این توزیعها به صورت آزاد منتشر شده و نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای برای دریافت آنها نیست. البته در مواقعی نیز ممکن است که برای پشتیبانی کاربران به صورت"اختیاری"، هزینه‌ای را در نظر گیرند، خوب، یکی از این توزیعهای لینوکس مبتنی بر Fedora همین Aurox است که تحت موجوز آزاد GPL نیز منتشر می‌شود و اگر به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشید قادر به دریافت و استفاده از این توزیع هستید. بسته های نرم افزاری آزاد و در عین حال قدرتمندی را که در Aurox موجود می‌باشد را به صورت مختصر نام می‌بریم:
برنامه چند رسانه و محبوبXine،MPlayer،XMMS، برنامه ایجاد CD یعنی K3B، برنامه گرافیکی Gimp، و نرم افزارهای دیگری همچون Gaim، برنامه اداریOpenOffice.org ،محیط های میزکارKDE ،GNOME، مرورگرهای موزیلا 1.7.3 و فایرفاکس 1.0،سرویس دهنده X ازX.Org 6.8.1 و بسته های نرم افزاری مختلف و کاربردی دیگر را می‌توان نام برد که برای اطلاعات بیشتر می‌توانید لیست بسته ها و نسخه های آنها را با توجه به شماره انتشار توزیع اینجا مشاهده نمایید. همچنین برنامه نصب Aurox نیز همانند Fedora و Red Hat به صورت گرافیکی بوده و از Anaconda استفاده می‌نماید.
حتی ویژگی جدیدی که برای کاربران تازه کار در این توزیع گنجانده شده این است که برای نصب بسته های RPM نیازی به استفاده از کنسول ندارند، یعنی برای نصب یک بسته RPM فقط کافی است تا بر روی آن کلیک نمایند و سپس یک پنجره مستطیل شکل ظاهر شده که روند نصب را به صورت گرافیکی(تا 100٪) بدون دخلالت کاربر انجام خواهد شد و ویژگی‌های دیگری که با مراجعه به صفحه خانگی آن می‌توانید مشاهده نمایید. (به شخصه در انجمن تکنوتاکس به بعضی از کاربران توزیعهای Red Hat وFedora ،این توزیع را سفارش کرده‌ام و هیچ یک به این سفارش گوش نکرده اند! و دلیل آن هم ترس از نصب آن می‌باشد که فکر می‌کنند توزیع Aurox یک توزیع متفاوت لینوکسی است که کار با آن مشکل است، ولی صد در صد اشتباه فکر می‌کنند.)

خلاصه،اگر شما از توزیع لینوکس Fedora راضی هستید، اما ترجیح می‌دهید از یک سیستم عامل جذابتر، کاربرپسندتر و از پیش پیکربندی و بهینه سازی شده استفاده نمایید، می‌توانید توزیع لینوکس Aurox را امتحان کنید. به طور قطع این توزیع بسیاری از نیازهای نرم افزاری و...شما را برآورده می‌سازد. هم اکنون آخرین نسخه 10.1 می‌باشد که در تاریخ2005.2.14 با اسم رمز Quicksilver منتشر شد.

صفحه خانگی این پروژه | دریافت این توزیع (شامل چهار فایل ISO) | مطالعه راهنمای نصب توزیع Aurox به فارسی با تصویر| دیدن تصاویر بیشتری از محیط میزکار این توزیع | لیست پستی مربوط به این توزیع | خرید نسخه Aurox 9.2 از فروشگاه تکنوتاکس (برای کاربران داخل ایران)


تصاویری از محیط میزکار KDE :





تصاویری از محیط میزکار GNOME :






منبع: دیستروواچ هفتگی(در این مقاله به جز ترجمه،توضیحات دیگری نیز اضافه شده است)

محمد کارگر

تمامی مطالب و مقالات این سایت تحت مجوز GNU FDL قرار دارند. بنابراین کپی و ایجاد تغییر در آنها مطابق شرایط این مجوز آزاد می‌باشد.