ورود/ایجاد حساب کاربری
   منوی اصلی
· خانه
· لیست کاربران
· جستجو
· آمار مشاهدات
· آرشیو مقالات


- شرح
· راهنمای نویسندگان
· درباره ما

   همکاری با نشریه
در صورتی که مایل به همکاری با نشریه هستید، می‌توانید در لیست پستی نشریه عضو شده و در جریان امور قرار گیرید. برای اطلاعات بیشتر، اینجا کلیک کنید.

   کاربران
سردبیر
هیچ مدیر کمکی حاضر
همکاران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:2471
جدیدترین:جدیدترین:
ufumenarayu
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:4
مجموع:مجموع:4
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

   ورود کاربران




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید

راهنمای کنترل وسایل الکتریکی خانگی

(1031 مجموع کلمات موجود در متن)
(12182 بار مطالعه شده است)  نسخه چاپی

راهنمای کنترل وسایل الکتریکی خانگی


چند وقت پیش یکی از همکاران نشریه بحثی در مورد اینکه آیا می‌توان با استفاده از سیستم عامل لینوکس با چیزی مانند PLC S5 ارتباط برقرار کرد یا خیر در انجمن تکنوتاکس ایجاد کرد. اما من چیزی که به صورت کامل پیدا نکردم . البته یک از همکاران دیده بود که از لینوکس هم استفاده شده است اما به صورت عمومی و معروف راهکار کاملی پیدا نکردم (البته درحال حاضر با این نوع PLC کار نمی‌کنم و نتواستم آزمایش کاملی برای این کار داشته باشم) و متاسفانه بیشتر از همان برنامه خود شرکت siemense در سیستم‌عامل ویندوز استفاده می‌شود. خلاصه مطلب به یک راهنمای ساده برای استفاده از پورت پارالل برخورد کردم که فکر می‌کنم می‌تواند شروع مناسبی برای این نوع کارها باشد. چرا که لینوکس به خوبی امکان استفاده‌ از این پورت‌ها (درگاه‌ها) را فراهم کرده است. امیدوارم در شماره بعدی یک مطلب ساده هم در مورد پورت سریال که بیشتر برای کاری که نام بردم مورد استفاده قرار می‌گیرد را مطرح کنیم.


شاید تا به حال به این فکر افتاده باشید که چطور می‌توانم به کمک رایانه وسایل دیگری را کنترل و مورد استفاده قرار دهید. یکی از راههای انجام این کار ساخت یک بورد بسیار ساده الکترونیکی و استفاده از پورت پارالل در سیستم‌عامل لینوکس است.


سیستم مورد نیاز


شما تنها به یک رایانه که یکی از توزیعهای لینوکس بر روی آن نصب است و همچنین یک پورت سالم پارالل . برای مثال در اینجا از رایانه‌ای با پردازنده 386DX با 4MB RAM و 40MB Hard استفاده شده است.(مترجم: البته در حال حاضر فکر نکنم ما بتوانیم یک چنین سیستمی را پیدا کنیم!) . GCC برای کامپایل برنامه‌ و در صورتی که نیاز به کنترل از راه دور دارید نرم‌افزارهای Telnet و SSH . شما هم می‌توانید برنامه دلخواه خود را برای انجام این کار بنویسید در غیر این صورت برای کامپایل برنامه من [۱] باید از ++g استفاده کنید.


مدار الکترونیکی


پورت پارالل دارای ۲۵ پین هست که دارای دسته بندی خاص هستند و می‌توانند ولتاژی بین ۰ تا ۵ ولت را برای شما تامین کنند. به همین دلیل ما می‌توانیم از این پینها برای کنترل رله‌ها و به همین صورت کنترل دستگاه مورد نظر خود استفاده کنیم.

  • از پین شماره ۲ تا ۹ برای گرفتن 5V+ استفاده می‌شود.

  • از پین شماره ۱۸ تا ۲۵ برای زمین کردن یا همان GND .






این هم یک توضیح خلاصه برای مدار بالا :


۱. P data : پینهایی که برای تامین ولتاژ ٬ 5 ولت مدار استفاده شده است. (پین شماره ۲ تا ۹)
۲. P Ground : پینهایی که GND هستند. (پین شماره ۱۸ تا ۲۵ )
۳. Vcc : بستگی به نوع رله‌ای دارد که استفاده می‌کنید. که در این مدار از 12ٰV استفاده شده است.
۴. Relay Ground : برای GND رله‌ها استفاده شده است.
۵.  4.7k  : مقاومت ۴.۷ کیلو
۶. NPN : ترانزیستور  C2235 NPN
۷. دیود IN4002
۸. LED : دیود نوری
۹.  Relay : یک نوع سیم پیچ که برای قطع و وصل جریان به کار برده شده است.

			

مدار بالا یک مدار بسیار ساده الکترونیکی است . ۵ ولتی که از پورت پارالل گرفته می‌شود رله را وصل کرده و در نتیجه وسیله‌ای که به آن رله متصل است روشن می‌شود. وقتی ولتاژ پین مورد نظر صفر شود متعاقبا رله مربوط به آن قطع شده و وسیله مربوط به آن هم خاموش می‌شود.


مثال‌های ساده برای کارکرد رله ها


دیاگرامی که در زیر رسم شده است نشان‌ می‌دهد که یک رله چکونه کار میکند. با تغذیه یا ولتاژ دو سر پایه یک رله این تجهیز به نوعی مانند یک سوئیچ ساده عمل می‌کند:



دیاگرام زیر کارکرد که رله به چهار پایه را نشان می‌دهد. پایه‌های ۳و۴ همیشه به صورت عادی قطع هستند زمانی که ۱۲V را به پایه‌های ۱و۲ داده می‌شود پایه‌های ۳و۴ به هم می‌چسبند.



دیاگرام زیر طرز کارکرد یک رله ۵ پایه را نشان می‌دهد. پایه ۳و۵ در حالت عادی به هم وصل هستند. با جریان ۱۲V بین پایه ۱ و ۲ سویچ وصل می‌شود و زمانی که پایه ۱و۲ قطع شود پایه‌های ۳و۴ به هم می‌چسبند.





بسیاری از رله‌ها دارای ۵ پایه هستند. تعداد بیشتر پایه‌های یک رله نشان دهنده این است که تعداد سوئیچ‌های بیشتری به کار گرفته شده است.


با یک مدار کامل به کمک ۸ رله می‌توان هشت وسیله جداگانه را کنترل کرد. همچنین شما به یک پورت ۲۵ پین برای اتصال بر روی بورد و یک کابل پارالل احتیاج دارید تا بتوانید این بورد را به رایانه خود متصل کرده و از آن استفاده کنید. من از یک جعبه برای قرار دادن بورد در آن و یک کابل پارالل برای ارتباط با رایانه و لینوکس استفاده کردم.


برای استفاده از وسایل تنها باید وسیله مورد نظر را به این خروجی تغذیه این جعبه وصل کنید. از این خروجی برای هر نوع وسیله‌ای می‌توانید استفاده کنید و نیازی به ایجاد تغییرات در خود وسیله ندارید. حتی می‌توانید خروجی این جعبه را به پریزهای دیواری انتقال داده و از آن پریز استفاده کنید . دیاگرام زیر طرز کار رله ها و کنترل وسیله الکتریکی را نشان می‌دهد :



برای دیدن مراحل اجرای کامل این راهنما می‌توانید به سایت مراجعه کرده و عکسهای شماره [۲]٬ شماره [۳] و شماره [۴] را ملاحضه کنید.

و این عکس [۵] دیاگرام کامل و نهایی که طرز کار کل مدار را نشان می‌دهد.





مترجم : محمد درویش - md@janane.com


منبع: http://www.linux.org/docs/ldp/howto/Home-Electrical-Control



پی‌نوشت:

[۱] http://edc.sourceforge.net/paralle.tar.gz

[۲] http://edc.sourceforge.net/p1.jpg

[۳] http://edc.sourceforge.net/p2.jpg

[۴] http://edc.sourceforge.net/p3.jpg

[۵] http://edc.sourceforge.net/01.png

PDF Version


تمامی مطالب و مقالات این سایت تحت مجوز GNU FDL قرار دارند. بنابراین کپی و ایجاد تغییر در آنها مطابق شرایط این مجوز آزاد می‌باشد.