ورود/ایجاد حساب کاربری
   منوی اصلی
· خانه
· لیست کاربران
· جستجو
· آمار مشاهدات
· آرشیو مقالات


- شرح
· راهنمای نویسندگان
· درباره ما

   همکاری با نشریه
در صورتی که مایل به همکاری با نشریه هستید، می‌توانید در لیست پستی نشریه عضو شده و در جریان امور قرار گیرید. برای اطلاعات بیشتر، اینجا کلیک کنید.

   کاربران
سردبیر
هیچ مدیر کمکی حاضر
همکاران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:2471
جدیدترین:جدیدترین:
ufumenarayu
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:2
مجموع:مجموع:2
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

   ورود کاربران




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید

آموزش نصب قدم به قدم Slackware

(932 مجموع کلمات موجود در متن)
(9843 بار مطالعه شده است)  نسخه چاپی

آموزش نصب قدم به قدم لینوکس Slackware

از میان تمام توزیع‌های لینوکس، Slackware یـکی از نسخه‌های بسیار پایدار و البته حرفه ای لینوکس به حساب می‌آید. اما به دلایلی کمتر مورد استفاده کاربران مبتدی و تازه کار قرار می‌گیرد. شاید مهمترین دلیل آن دشوار بودن نصب این توزیع برای کاربران تازه کار باشد. در فرایند نصب این توزیع کمتر از رابط گرافیکی استفاده شده است و بیشتر تنظیمات به صورت دستی انجام می‌گیرد. ولی به نظر من نصب Slackware حتی آسان تر از نصب Windows است! در ادامه خودتان مــشـاهده خواهید کرد. لازم میدانم متذکر شوم که فرایند نصبی که در اینجا توضیح داده شده، در تـمــام نـسـخــه‌هــای Slackware انجام پذیر است و هدف آن کاربران تازه‌کار ویندوزی هستند که مایلند آنرا بر روی سیستم خود نصب کنند.

۱) پارتیشن‌بندی

این قسمت از کار محدود به Slackware نشده و در نصب تمام نسخه‌های لینوکس و Unix کاربرد دارد. پارتیشن بندی اولین کاری هست که باید در نصب لینوکس انجام شود. ما باید یک محیط برای نصب لینوکس فراهم کنیم. در Slackware مـا به دو پارتیشــن Swap و Ext2 احتیاج داریم. ایــن ســیستــم فـایل‌ها را می‌توان با استفاده از برنامه Partition Magic براحتی ساخت.


همانطور که در تصویر می‌بینید، در پنل سمت چپ روی گــزیــنـه Create a new patition کلیک میکنید. فضای لازم برای نصب Slackware از طریق تغییر اندازه یکی از پارتیشن‌های موجود ایجاد خواهد شد. در دو مرحله اول روی کلید Next کلیـک می‌کنید و در مرحله سوم لیست درایو‌ها نمایش داده میشود کــه باید درایوی را که میخواهید از آن فضا کم کنیم مشخص کنیم. ما هم همه تیک‌ها به غیر از تیک درایو مورد نظر را بر می‌داریم و Next می‌کنیم. در پنجـــره بــعـد کـه کار اصلی ما هم با همین قسمت است، باید نوع فایل سیستم را مشخص کنیم. ابتدا انــدازه پـــارتـیــشن جدید (حداقل ۳۰۰۰ مگابایت برای پارتیشن ext2 و دو برابر فضای RAM برای پارتیشن swap) و سپس برچسب (Label) آنرا وارد می‌کنیم: برای فایل سیستم Ext2 نام Root و برای Swap نام swap.

در قســمت File System Type گزینه Swap را انتخاب میکنیم و Next میکنیم تا این مراحل به پایان برسد. بعد از اینکه مــراحــل ســـاخت پارتیشن Swap به پایان رسید همین مراحل بالا را دوباره تکرار کرده ولی در قسمت تعیین نوع فایل سیستم اینبار گزینه Ext2 را انتخای میکنیم تا آن نیز ساخته شود. اکنون پارتیشن‌های لازم برای نصب Slackware فراهم شده است.

۲) شروع نصب

لینوکس Slackware معمولا شامل دو CD اصلی است. CD اول را در درایو CD-ROM گذاشته و سیستم را با استفاده از CD-ROM بوت می‌کنیم. پس از طی مرحله بوت، برنامه نصب از شما خــواهـد خواست تا برای تست کارکرد صفحه کلید عدد 1 را وارد کنید. به ظور پیش‌گزیده، زبان بر روی English قرار دارد. کلیــد Enter را زده و در صفحه بعد عدد 1 را وارد و مجددا Enter را فشار دهید. بعد به اعلان سیستم وارد شــده و از شما خواسته میشود تا با کاربر ریشه وارد سیستم شوید. برای این منظور هم کلمه root رو نوشــته و کلــیــد Enter را فشار دهید. برای شروع نصب دستور setup را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.

در تصویر بالا منوی اصلی نصب Slackware را مشاهده می‌کنید. اگر عملیات ساختن فایل سیستم لینوکس به درستی انجام شده باشد، صفحه‌ای باز شــده و از شما برای استــفاده از پارتیشــن Swap ایجــاد شده تــایید می‌گــیرد. سپس پارتیشن فرمت و فعال خواهد شد. پس از این مرحله باید پارتیشـن Ext2 ایجاد شده را فعال کرد. بــرای این منظور در مرحله بعد آنرا با استفاده از دگمه Select انتخاب و فرمت کنید. اکنون نوبت به انتخاب منبع برای نصب Slackware رسیده است. ما باید گزینه CD or DVD را انتخاب کنیم.

سپس سیستم درایو CD-ROM سیستم را شناسایی کرده و سپس لیستی از گروه‌های نرم‌افزاری که نصب خواهند شد را نمایش خواهد داد. توصیه می‌کنیم تا گزینه‌های پیش‌گزیده را پذیرفته و از این مرحله با انتخاب OK عبور کنید. در مرحله بعد سیستم از شما درباره نوع نصب خواهد پرسید. Full را انتخاب کرده و ادامه دهید.

در مرحله بعد سیستم برای نصب هسته سیستم (Linux Kernel) سوال خواهد کرد که گزینه cdrom را انتخاب کرده و ادامه می‌دهیم.

در قسمت بعد از سیستم در مورد ساخت Bootable Disk خواهد پرسید که می‌توانید با انتخاب Skip از آن عبور کنید. در مرحله بعد برای ایجاد لینک dev/modem/ سوال خواهد شد. در صورتی که مودم External دارید و به یکی از درگاه‌های سریال سیستم متصل است، درگاه آنرا انتخاب و OK را برای ادامه انتخاب کنید. سپس در مورد فعال شدن زیر سیستم شناسایی خودکار سخت‌افزار hotplug در هنگام بوت پرسیده خــواهــد شــد کــه توصیه می‌کنید آنرا با انتخاب Yes فعال کنید.

Slackware از به طور پیش‌گزیده از Lilo به عنوان مدیر بــوت استفاده می‌کند. در مرحله بعدی نصب، سیستم از ما درباره نصب مدیر بوت Lilo سوال می‌کند که با انتخاب گــزینه simple از آن عبــور کــرده و سپس بــایــد حـالـــت Frame Buffer پیش‌گزیده را انتخاب کنیم که توصیه می‌شود مقدار انتخاب شده یعنی 1024x768x256 را پذیرفته با OK آنرا تایید کنید. پس از این مرحله سیستم در مورد ورود پارامترهای بوت انتخابی Lilo بــرای هستــه سوال می‌کنــد کــه می‌تــوانـیـد بـه سادگی از آن عبور کرده و بــه مرحله بعد بروید. در این مرحله در مورد محل نصب Lilo سوال خواهد شد که باید گزینه MBR را انتخاب کنید.

در مرحله بعد سیستم در مورد نوع ماوس سیستم سوال می‌کند که ماوس مناسب را انتخاب و OK می‌کنیم. سپس در مورد فعال شدن gpm در هنگام بوت سوال خواهد شد. gpm امکان استفاده از mouse را در ترمینال‌های مجازی به شما خواهد داد. با زدن کلید Enter از این مرحله می‌توانید عبور کنید.

سپس سیستم در مورد تنظیمات شبکه سوال خواهد کرد که از آن با انتخاب گزینه No عبور می‌کنیم. سپس در مورد سرویس‌هایی که در زمان بوت فعال خواهند شد (Startup Services) پرسیده می‌شود. توصیه می‌کنیم مقدار پیش‌گزیده را انتخاب و عبور کنید. در صورتی که چاپگر دارید، دقت کنید rc.cups و در صورتی که laptop دارید، گزینه rc.pcmcia فعال شده باشند.

در مرحله بعد سیستم در مورد تنظیم ساعت سیستم با UTC یا ساعت مرجع سوال خواهد کرد که با انتخاب No و تایید از ما خواســته می‌شود تا موقعیت زمـــانی (TimeZone) خود را تعیین کنیم. در لیست نمایش داده شده تهران را پیدا کرده و انتخاب کنید.

در مرحله بعد در مورد میزکار پیش‌گزیده از شما سوال می‌شود. می‌توانید میزکار مورد علاقه خود را انتخاب و فعال کنید.

پس از انتخاب میزکار پیش‌گزیده، سیستم هشداری در رابطه با تنظیم کلمه عبور کاربر ریشه داده و شـمـا باید کلمه عبوری مناسب وارد کنید.

در پایان نیز یک پیغام در مورد اتمام فرایند نصب داده خواهد شد. مشاهده کردید چقدر آسان بود؟ سپس منوی اصلی نصب مجددا نمایش داده شده و می‌توانید با انتخاب Exit سیستم را بوت کنید. در هنگام بوت Lilo اجرا شده و به شما امکان انتخاب Linux یا ویندوز موجود بر روی سیستم را می‌دهد. Linux را انتخاب کرده منتظر اتمام فرایند بوت سیستم می‌مانید. سپس با کاربر root وارد شده و بـــا تایــپ دستــور startx محیــط گـرافیکی سیستم را اجرا کرده و وارد میزکار انتخاب شده خود می‌شوید.


نوشته: مجتبی کیخا mojtaba_keykha@yahoo.com

PDF Version

تمامی مطالب و مقالات این سایت تحت مجوز GNU FDL قرار دارند. بنابراین کپی و ایجاد تغییر در آنها مطابق شرایط این مجوز آزاد می‌باشد.