شمارهی بیست و هشتم ماهنامهی تخصصی «ایرانتاکس» منتشر شد. مجلهی الکترونیکی «ایرانتاکس» اینک بیش از دوسال و نیم است که در هر شماره با مقالات مختلف در حوزهی نرمافزارهای آزاد و منبع باز و با محوریت گنو/لینوکس منتشر میشود. و بسیار خوشنودیم از این که سال جدید نیز با شما کاربران محترم هستیم و امیدواریم این سال بتوانیم با همیاری شما مانند سالهای قبل مجلهای هر چه پربارتر و کاربردیتر را ارائه کنیم. در شمارهی بیست و هشتم این مجله میخوانیم:
قسمت سوم مقالهی لینوکس ویندوز نیست، این مقاله همانطور که حتما در شمارههای پیشین مجله مطالعه کردهاید منبعیست بسیار جذاب برای کسانی که هنوز با تمام ابعاد لینوکس آشنا نشدهآند و یا کسانی که به تازگی کار با لینوکس را آغاز نمودهاند و مایلند تا با جنبههای مختلف لینوکس و تفاوتهای نگرش یک کاربر لینوکس با کاربر سیستمهای انحصاری مانند ویندوز آشنا بشوند.
بررسی مرورگر وب فایرفاکس نسخهی ۳، اگر پیگیر اخبار دنیای IT باشید مطمئنا خبرهایی را که دربارهی فایرفاکس و نسخهی جدید آن منتشر شده است را شنیدهاید، نسخهی آیندهی فایرفاکس یعنی نسخهی ۳ همراه تکنولوژیهای جدید و قصد دارد تا درصد بیشتری از بازار مرورگرهای وب را به خود اختصاص بدهد، ما نیز تصمیم گرفتیم تا همگام با دنیای پرسرعت IT به بررسی نسخهی آیندهی این مرورگر وب بپردازیم.
افراد مختلف به دلایلی بسیار متنوع علاقهمند به نهیهی فیلم از میزکار لینوکسیشاان هستند، برخی برای ایجاد راهنماهای مولتیمدیا، برخی برای ارائهی پروژههای تحقیقی، برخی برای ایجاد راهنماهای تجاری و ... در مقالهی «فیلمبرداری از میزکار لینوکس» با روشی بسیار ساده اما کارامد و مفید را برای ایجاد فیلم از میزکار لینوکسی آشنا خواهید شد.
یکی از قسمتهای بسیار زمانبر هر پروژهی برنامهنویسی، یافتن و برطرف کردن مشکلات برنامههاست، برنامههای مختلفی برای عیبیابی یا Debugging نرمافزارها نوشته شدهاند، در شمارهی پیشین مجلهی ایرانتاکس با برنامهی gdb آشنا شدید، در این شماره نیز میتوانید قسمت دوم مقالهی کار با دیباگرها را مطالعه کنید.
و در ادامه، قسمت چهارم از مقالهی «کلیسای جامع و بازار» را تقدیمتان میکنیم، مقالهای که در شمارههای قبل بسیار پرطرفدار بوده و شما را با مضامین بیشتری دربارهی روش توسعهی برنامههای آزاد و اوپن سورس آشنا میکند.
در نهایت در این شماره میتوانید ادامهی مقالهی «پروژهی گنو» را مطالعه کنید. این مقاله که ترجمهای است از نوشتههای Richard Stallman به بررسی پروژهی گنو و نرمافزارهای آزاد میپردازد.
برای مشاهدهی لیست کامل مقالات این شماره اینجا کلیک کنید، برای مشاهدهی آرشیو مقالات مجله نیز میتوانید اینجا کلیک کنید. در صورتی که مایل به همکاری با این مجله میباشید میتوانید به صفحهی همکاری با مجله در اینجا مراجعه کنید.
|